Jūs esate
Pagrindinis > Interviu > Elizabeth II paskutinė kelionė: kaip vyko karalienės laidotuvių ceremonija

Elizabeth II paskutinė kelionė: kaip vyko karalienės laidotuvių ceremonija

AP/Scanpix

www.siandien.info

Laidotuvėse, kurios bus vienas didžiausių valstybių vadovų ir karališkosios šeimos narių susirinkimų Jungtinėje Karalystėje per pastaruosius dešimtmečius, dalyvaus Europos karališkosios šeimos ir pasaulio lyderiai. Dešimtys tūkstančių žmonių laukė ilgose eilėse, kad galėtų praeiti pro karalienės karstą ir atiduoti paskutinę pagarbą. Laidotuvių ceremonija vyks Vestminsterio abatijoje, dalyvaujant maždaug 2 000 svečių.

Kas šiandien vyksta Jungtinės Karalystės sostinėje?

AP/Scanpix

8:30 val. – baigėsi laikas, iki kada visuomenė galėjo atiduoti pagarbą anapilin išėjusiai monarchei prie jos karsto Vestminsterio rūmuose.

Penktadienio vakarą prie karalienės karsto budėjo keturi jos vaikai, o šeštadienį juos pakeitė jos anūkai. Sargybiniai budėjo šešias valandas per pamainą, keisdamiesi vaidmenimis kas 20 minučių.

12.30 val. – Karalienės karstas įnešamas į abatiją Karstas iš Vestminsterio salės į abatiją bus gabenamas lafetu, kurį vilks 142 Karališkojo jūrų laivyno jūreiviai. Karstą lydės karalius Charlesas III, prie kurio prisijungs karališkosios šeimos nariai, taip pat karališkųjų rūmų nariai.

12.52 val. – procesija atvyksta į Vestminsterio abatiją Procesija atvyks prie Vestminsterio abatijos vakarinių vartų, o nešėjų grupė, kurią sudaro karalienės sargybos nariai, nukels karstą nuo lafeto.

13 val. – prasideda pamaldos Prasideda pamaldos, kurioms vadovaus Vestminsterio dekanas daktaras Davidas Hoyle’as.

AP/Scanpix

13.55 val. – paskutinis pranešimas Skambės paskutinis pranešimas, po kurio seks dvi tylos minutės. 14 val. – valstybinių laidotuvių pamaldų pabaiga Skambės nacionalinis himnas, kuriuo bus baigtos valstybinės laidotuvės. Po to karstas bus užkeliamas ant valstybinio lafeto.

14.15 val. – karsto procesija į Velingtono arką Karaliaus vadovaujamą procesiją sudarys kelios grupės, kiekvienai jų akompanuos karinis orkestras. Kas minutę Londono Haid parke šaudys Karališkosios arklių artilerijos karališkasis būrys, o procesijai einant gatvėmis kas minutę skambės Vestimnsterio laikrodžio bokšto Big Beno varpas.

15.00 val. – karstas įkeliamas į valstybinį katafalką. Procesija atvyks prie Velingtono arkos, kur nešėjų grupė perkels karstą į katafalką, o automobilis išvyks į Vindzorą. T

17.06 val. – atvykimas į Vindzorą Karstas atvyks į Vindzorą ir prisijungs prie procesijos, einančios Ilgąja alėja iki Vindzoro pilies. Prie jos prisijungs karalius ir karališkosios šeimos nariai, o po to karstas pajudės į Švento Jurgio koplyčią, kur vyks laidotuvių pamaldos.

18:00 – prasidės laidotuvių pamaldos Švento Jurgio koplyčioje , kuriose dalyvaus apie 800 žmonių, įskaitant karalių, karališkąją šeimą, Tautų Sandraugos šalių vadovus, generalgubernatorius, buvusius ir esamus karalienės šeimos narius, taip pat asmeninius darbuotojus iš jos privačių valdų.

Po to karalienės karstas bus nuleistas į karališkąją kriptą.

21.30 val. – privačios laidotuvių apeigos Įvyks privačios pamaldos, kuriose dalyvaus tik karalius ir karališkoji šeima. Karalienės karstas bus nuleistas į Švento Jurgio koplyčią, kur palaidotas princas Filipas ir jos tėvai, karalius Jurgis VI ir motina karalienė Elizabeth.

AP/Scanpix

Parašykite komentarą

Top