Jūs esate
Pagrindinis > Šiandien > Pagalba kuriant tvarią registrų sistemą Ukrainoje

Pagalba kuriant tvarią registrų sistemą Ukrainoje

Registrų centras įgyvendina Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministerijos administruojamos Vystomojo bendradarbiavimo ir paramos demokratijai programos projektą ,,Pagalba kuriant tvarią registrų sistemą Ukrainoje“.

Projekto tikslas – suteikti pagalbą Ukrainos institucijoms, kuriant tvarią, efektyvią ir integralią valstybės registrų sistemą.

Įgyvendinant projektą gegužės 30-birželio 3 d. Registrų centro specialistai lankėsi  Kijeve, kur dalyvavo susitikimuose su institucijų, atsakingų už nacionalinių registrų administravimą Ukrainoje, pristatė Lietuvos valstybės informacinių išteklių sistemą, aptarė Ukrainos registrų kūrimo, valdymo ir tobulinimo klausimus. Registrų centro specialistai taip pat lankėsi Lietuvos Respublikos ambasadoje Ukrainoje, kur supažindino Ambasados darbuotojus su projekto veiklomis, buvo aptartos ir tolesnės bendradarbiavimo su Ukrainos institucijomis galimybės.

Numatyta, kad 2016 m. birželio 20–23 d. Ukrainos institucijų atstovai lankysis Registrų centre. Vizito metu Ukrainos institucijų atstovai dalyvaus Registrų centro parengtuose mokymuose, kuriais siekiama perduoti Registrų centro gerąją patirtį valstybės registrų tvarkymo srityje.

Parengta pagal Registrų centro inform., www.registrucentras.lt

Parašykite komentarą

Top