Jūs esate
Pagrindinis > Interviu > Širdį draskančios istorijos: Rusijos kariai Ukrainoje  žudo civilius gyventojus, prievartauja moteris

Širdį draskančios istorijos: Rusijos kariai Ukrainoje  žudo civilius gyventojus, prievartauja moteris

AP nuotr.

www.siandien.info; spaudos pranešimai

 Ukrainos generalinė prokurorė Iryna Venediktova prabilo apie pirmajam Rusijos okupantui pareikštus įtarimus dėl moters išžaginimo Kyjivo srityje. Apie tai ji paskelbė feisbuke.

 „Gauname naujausios informacijos apie Rusijos kariuomenės įvykdytus seksualinius nusikaltimus okupuotose teritorijose ir „karštuosiuose taškuose“. Kyjivo srities prokurorai nustatė Rusijos karį, kuris nužudė neginkluotą vyrą ir ne kartą prievartavo jo žmoną“, – nurodė I. Venediktova.

Anot jos, viename iš Brovarsky rajono kaimų Rusijos kariuomenės karys įsiveržė į privatų namą ir nušovė savininką. Po to neblaivus karys kartu su kolega ne kartą prievartavo nužudyto civilio žmoną, grasindamas smurtu ir ginklais.

 „Jis netgi grasino jos mažamečiui vaikui, kuris buvo kartu su savo motina“, – pridūrė generalinė prokurorė.

 Ji pažymėjo, kad Rusijos Federacijos karys buvo informuotas apie įtarimą dėl karo įstatymų ir papročių pažeidimo. Jis buvo įtrauktas į ieškomų asmenų sąrašą ir teismui pateiktas prašymas dėl jo suėmimo.

AP nuotr.

Visi Rusijos kariai, žudantys civilius žmones, privalės atsakyti už savo veiksmus. Kaip rašo delfi.lt, širdį draskanti 14-mečio ukrainiečio drama: rusų kareiviai jo akyse nušovė tėvą. „Važiavome dviračiais, kai iš už namo išėjo rusų kariškis. Sustojome, pakėlėme rankas, pasakėme, kad neturime ginklų. Bet karys pradėjo šaudyti į mano tėvą. Jis nukrito ant žemės. Tada kariškis pradėjo šaudyti į mane, dvi kulkos pataikė man į ranką. Kritau ant žemės. Karys paleido dar vieną šūvį, bet kulka pataikė į džemperio gaubtą, laimei, ji nekliudė mano galvos“, – prisipažino 14-metis Yura iš šalia Kyjivo esančio Buchos miesto.

„Mes surasime kiekvieną niekšą ir priversime jį atsakyti kaip yra numatyta įstatyme“, – pabrėžė I. Venediktova.

Parašykite komentarą

Top