Jūs esate
Pagrindinis > Interviu > Pasaulio lietuviai: akivaizdžios agresijos metu vis dar reikia įrodinėti vykstančio karo faktą

Pasaulio lietuviai: akivaizdžios agresijos metu vis dar reikia įrodinėti vykstančio karo faktą

www.siandien.info

Seimo kanceliarijos nuotraukos (aut. Džoja Gunda Barysaitė)

Seimo ir Pasaulio lietuvių bendruomenės komisija aptarė informacijos sklaidos ir tinkamo jos pateikimo lietuvių bendruomenėms informacinio karo akivaizdoje klausimus

„Sunku patikėti, kad Lietuvos pašonėje, Ukrainoje, Europos viduryje, vyksta tikras karas“,  ‒ kalbėjo Jonas Bružas iš Čikagos, pabrėždamas, kad „informacinį karą prieš laisvą ir demokratinį pasaulį Rusijos režimas vykdo jau senai, o dabar ir agresyvų karą prieš savo pačios piliečius, kurie mąsto kitaip, taip pat ir prieš Rusijoje esančius Lietuvos piliečius“.

 Komisijos narys Rytis Virbalis patvirtino, kad lietuvių bendruomenės Rusijoje ir Baltarusijoje išties susiduria su objektyvios informacijos, kritinio mąstymo ir gebėjimo atskirti tikruosius faktus trūkumu, nes šiuo metu užblokuotos prieigos beveik prie visų socialinių tinklų ir informacinių kanalų, todėl svarbu didinti diasporos atsparumą dezinformacijai.

Reklamos ekspertas Paulius Senūta pristatė Lietuvoje pradėtą iniciatyvą, prie kurios prisijungė jau 116 šalių gyventojai, skambinti Rusijos piliečiams, suteikiant teisingą ir objektyvią informaciją apie karo veiksmus, šiuo metu vykstančius Ukrainoje. Skambučiai pasiekė 1,2 mld. Rusijos gyventojų.

„Šiandien esame liudininkai jau daugiau nei mėnesį Europos viduryje vykstančio karo,“ – kalbėjo Seimo narė Dalia Asanavičiūtė, pabrėždama, kad „nors susivienijusi lietuvių diaspora visame pasaulyje negailėdama jėgų ir resursų padeda kariaujančiai Ukrainai, apmaudu, kad akivaizdžios agresijos metu vis dar reikia įrodinėti vykstančio karo faktą, sklaidyti Rusijos skleidžiamą dezinformaciją, kurios poveikis jaučiamas ir mūsų tautiečiams“.

.

Parašykite komentarą

Top