Jūs esate
Pagrindinis > Interviu > Vilniuje iš dangaus pasipylė akmenų lietus: meras Šimašius griauna nacionalinį stadioną

Vilniuje iš dangaus pasipylė akmenų lietus: meras Šimašius griauna nacionalinį stadioną

www,siandien.info

Iš dangaus Šeškinėje kritę akmenys / LRT.lt skaitytojos nuotr.

Vilniuje tęsiantis nacionalinio stadiono griovimui, norint paspartinti procesą, priimtas sprendimas naudoti sprogmenis, tačiau darbai sklandžiai nevyksta – Šeškinės gyventojai pirmadienį pranešė apie iš dangaus po sprogimų pasipylusias nuolaužas.

LRT.lt primena, kad senojo stadiono vietoje Vilniaus miesto savivaldybė planuoja statyti daugiafunkcį kompleksą su nacionaliniu stadionu. Statybos pabaiga planuojama 2025 m. balandį.

Pagal projekto terminus anksčiau buvo numatyta, kad visi buvusių konstrukcijų griovimo ir sklypo paruošimo darbai bus baigti iki rugsėjo.

Paaiškėjo, kad iš dangaus krintančios stadiono nuolaužos apgadino namo dailylentes. Gyventojai kreipėsi ir į savivaldybę, buvo patikinti, kad nuostolius apmokės draudimas. Kai kurios nuolaužos buvo ir 10 centimetrų skersmens.

Vilniečiai baiminasi, kad krentantys akmenys galėjo apgadinti ne tik turtą, bet ir pataikyti į žmones.

Vilniaus miesto savivaldybė apie iš dangaus krentančių nuolaužų pavojų nebuvo įspėjusi, gyventojams buvo pranešta apie triukšmą, tvirtinta, kad savivaldybė saugosis nuo taršos ir įrengs apsauginį barjerą iš jau nugriautų konstrukcijų.

Savivaldybė LRT.lt informavo išties sulaukusi ne vieno gyventojo skundo ir ragina susisiekti visus, kurie pastebėjo krentančias nuolaužas.

Iš dangaus Šeškinėje kritę akmenys
Iš dangaus Šeškinėje kritę akmenys / LRT.lt skaitytojos nuotr.

„Darbai sustabdyti, kol iš sprogdinimus vykdančios bendrovės AB „Detonas“ bus gautas detalus planas su saugumo priemonėmis, kad panašios situacijos nepasikartotų ateityje. AB „Detonas“ ieško nepriklausomo eksperto, kuris atliktų ekspertizę susidariusiai situacijai įvertinti“, – informavo savivaldybė.

Parašykite komentarą

Top