Jūs esate
Pagrindinis > Savaitė > Seime paminėtos Rusijos politiko, demokrato Boriso Nemcovo ketvirtosios žūties metinės

Seime paminėtos Rusijos politiko, demokrato Boriso Nemcovo ketvirtosios žūties metinės

Seimo narys Žygimantas Pavilionis Lietuvos Respublikos Seime surengė 2015 m. nužudyto Rusijos politiko, demokrato Boriso Nemcovo ketvirtųjų žūties metinių minėjimą „Prisimenant Borisą Nemcovą“.

Pasak parlamentaro, šiuo paminėjimu išreiškiamas palaikymas demokratinių permainų šalyje siekiantiems rusams.

„Jokiu būdu negalime sulyginti kleptokratinės Rusijos valdžios ir rusų visuomenės, todėl labai svarbu palaikyti kiekvieną iniciatyvą, siekiančią demokratinių permainų Rusijoje. Filmo, kurį kviečiame žiūrėti, kūrėjas Vladimiras Kara-Murza taip pat vos netapo Rusijos politinio susidorojimo auka, buvo keliskart nuodytas. Rengdami šį minėjimą Seime, norime patikinti visus rusus, kad Lietuva visada buvo ir bus laisvės ir demokratijos pusėje, o tokios asmenybės kaip Borisas Nemcovas niekada nebus pamirštos, kad ir kaip to norėtų dabartinė Rusijos valdžia“, – sakė Seimo narys Ž. Pavilionis.

Minėjimą, vykusį vasario 27 d., trečiadienį, Seimo Konferencijų salėje (III r.), sudarys dvi dalys: pirmoji dalis (11.30 val.) – Rusijos politiko, opozicionieriaus, organizacijos „Atvira Rusija“ vicepirmininko Vladimiro Kara-Murzos filmo „Nemcov“ peržiūra;

antroji dalis (12.30 val.) – diskusija, kurioje dalyvavo politinį prieglobstį Lietuvoje gavęs Rusų Europos judėjimo įkūrėjas, žurnalistas Jevgenijus Titovas ir Boriso Nemcovo bendražygis Michailas Moglovas.

Diskusiją moderavo Seimo narys Žygimantas Pavilionis.

siandien.info, lrs.lt

Parašykite komentarą

Top