Jūs esate
Pagrindinis > Pradžia > Italijos Žvaigždės kavalieriaus ordinas – lietuvei Ievai Gaižutytei

Italijos Žvaigždės kavalieriaus ordinas – lietuvei Ievai Gaižutytei

www.verslaspolitika.lt, Gintauto Kniukštos nuotraukos

Iškilminga Italijos ir Lietuvos prekybos rūmų prezidentės dr. Ievos Gaižutytės apdovanojimo ceremonija.
Apdovanojimą I. Gaižutytei įteikė Italijos ambasadorius Lietuvoje Stefano Taliani de Marchio.

Italijos ambasadoje įvyko  iškilminga Italijos ir Lietuvos prekybos rūmų prezidentės dr. Ievos Gaižutytės apdovanojimo ceremonija, kurios metu buvo įteiktas prestižinis Italijos Žvaigždės ordinas už ypatingus nuopelnus skatinant Italijos ir Lietuvos kultūrinius ir ekonominius santykius.

Italijos Žvaigždės ordino kavalieriaus titulas yra antras pagal svarbą ir prestižą valstybinis apdovanojimas Italijoje, teikiamas žmonėms, svariai prisidėjusiems prie Italijos draugiškų ryšių ir bendradarbiavimo su kitomis šalimis.

Apdovanojimas yra skiriamas Italijos prezidento Sergio Mattarella sprendimu.

Italijos Žvaigždės ordinas yra antras pagal svarbą ir prestižą valstybinis apdovanojimas Italijoje, teikiamas žmonėms, svariai prisidėjusiems prie Italijos draugiškų ryšių ir bendradarbiavimo su kitomis šalimis.

Lietuvoje šis prestižinis apdovanojimas yra įteiktas daugiau nei dešimt lietuvių (Violetai Urmanavičiūtei-Urmana, Virgilijui Noreikai, Eimantui Nekrošiui, Rūtai Prusevičienei, Gintautui Kėvišui, Vytui Dolinskui ir kt).

Nuo 2005 m. Ieva Gaižutytė dirbo asistente Federico II universitete, 2006 m. pradėjo eiti LR kultūros atašė pareigas Romoje, nuo 2011 m. – Italijos ir Lietuvos prekybos rūmų prezidentė.

Apdovanojimą įteikė Italijos ambasadorius Lietuvoje Stefano Taliani de Marchio, renginyje dalyvavo  žinomi ekonomikos, politikos, mokslo ir kultūros atstovai. M.K. Čiurlionio proanūkis, pianistas Rokas Zubovas  sakė, kad Ievos Gaižutytės dėka italai daugiau sužinojo apie M. K. Čiurlionį. Italijos ir Lietuvos ekonominiai bei prekybiniai ryšiai metai iš metų stiprėja.

Italijos ambasados pranešimu, už ypatingus nuopelnus šioje srityje kasmet įteikiama iki 100 apdovanojimų visame pasaulyje. Seimo nario A. Vinkaus sveikinimo žodis.
Pianistas Rokas Zubovas  sakė, kad Ievos Gaižutytės dėka italai daugiau sužinojo apie M. K. Čiurlionį.

 

 

Parašykite komentarą

Top