Jūs esate
Pagrindinis > Pradžia > Nesuteikė leidimo Vasario 16-ąją Vilniaus centre organizuoti mitingą

Nesuteikė leidimo Vasario 16-ąją Vilniaus centre organizuoti mitingą

www.siandien.info

„Išnagrinėjus pateiktą pranešimą ir pateiktus paaiškinimus apie planuojamą mitingą, įvertinus valstybės ir Savivaldybės institucijų organizuojamus renginius minint Lietuvos valstybės atkūrimo dieną ir vadovaujantis Lietuvos Respublikos susirinkimo įstatymo 7 straipsnio 6 dalimi, 2022 m. vasario 16 d. 11–14 val. planuojamas mitingas šalia paminklo Jonui Basanavičiui nėra galimas suderinti, kadangi minėta vieta įtraukta į valstybės ir Savivaldybės institucijų organizuojamus renginius“, – informavo Vilniaus savivaldybės atstovas Paulius Vaitekėnas.

Gintauto Kniuk6tos nuotrauka.

Vilniaus savivaldybė taip pat primena, kad Lietuvos Respublikos susirinkimų įstatymo 7 straipsnio 6 dalis numato, kad minint valstybės šventes: Vasario 16-ąją – Lietuvos valstybės atkūrimo dieną, Kovo 11-ąją – Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną ir Liepos 6-ąją – Valstybės (Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo) dieną, pirmumo teisė pasirinkti renginio vietą ir laiką suteikiama valstybės ar savivaldybių institucijoms.

Asociacijos Lietuvos šeimų sąjūdis vadovas Raimondas Grinevičius LRT. lt teigė, kad jo atstovaujama asociacija apie tai, ką organizuos vietoje mitingo, dar nežino.

„Valdžia užkirto žmonėms pasidaryti šventę“, – sakė R. Grinevičius.

Parašykite komentarą

Top