Jūs esate
Pagrindinis > Interviu > Lietuvos valstybės sienos pažeidėjai ėmė maištauti

Lietuvos valstybės sienos pažeidėjai ėmė maištauti


www.siandien.info, alkas.lt



Rūdninkų poligone įkurdinti valstybės sienos pažeidėjai ėmė maištauti | Alkas.lt nuotr.

Rugpjūčio 2 d., pirmadienį, 14.16 val., Rūdninkų poligone (Šalčininkų r.), įrengtame palapinių miestelyje, kuriame praėjusią savaitę buvo įkurdinti Lietuvos-Baltarusijos ir ES sienos pažeidėjai, kilo maišas.

Sienos pažeidėjai nepatenkinti tuo, kad jų palapines sušlapdė lietus bandė pabėgti. Pirmadienio popietę Į įvykio vietą atskubėjo gausios policijos pajėgos.

Valstybinės sienos pažeidėjai susibūrę prie tvoros angliškai šaukė: „Laisvės, laisvės!“, „Mes – žmonės!“ Riaušininkai sakė nesitrauksiantys ir reikalavo daug geresnių, europietiškų gyvenimo sąlygų nes esą yra laikomi kaip gyvuliai.


Viešojo saugumo pareigūnai pareikalavo, kad riaušininkai skirstųsi ir davė tam laiko. Tačiau maištautojai trauktis nė nemanė. Riaušių policija panaudodama ašarines dujas įsiveržė už tvoros į stovyklos teritoriją ir apmalšino neramumus. Pavieniai maištininkai buvo išvežti. Nukentėjusiems nuo ašarinių dujų buvo suteikta pagalba.


Į įvykio vietą buvo atgabenta ir vandens patranka, tačiau kol kas ji nebuvo panaudota.

Šalčininkų rajone, Viešojo saugumo tarnybos (VST) Rūdninkų poligone, nuo praeito ketvirtadienio apgyvendinti 380 valstybinės sienos pažeidėjai. Lietuvos valdžia pranešė čia ketinanti apgyvendinti iš viso 800 Lietuvos sienos pažeidėjus.

Parašykite komentarą

Top