Jūs esate
Pagrindinis > Šiandien > Aplinkos ministras susitiko su Gruzijos ambasadore

Aplinkos ministras susitiko su Gruzijos ambasadore

0.979850001459242851Kovo 29 d. aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas susitiko su Gruzijos ambasadore Khatuna Salukvadze.

Ambasadorė, įgyvendindama pagrindinį susitikimo tikslą, pakvietė aplinkos ministrą dalyvauti š. m. birželio 8–10 d. Batumyje vyksiančioje 8-ojoje aplinkos ministrų konferencijoje „Aplinka Europai“.

K. Salukvadze taip pat pasidžiaugė Lietuvos ir Gruzijos bendradarbiavimu, kuris dar labiau suaktyvėjo po pernai Vilniuje įvykusio pirmojo Lietuvos-Gruzijos tarpvyriausybinės komisijos posėdžio.

„Gegužės mėnesį minėsime 25-ąsias Gruzijos Nepriklausomybės metines. Per ketvirtį amžiaus Gruzija tikrai pasikeitė į gerąją pusę. Čia gausu turistų iš Lietuvos ir, manome, jų turėtų dar padaugėti, kai birželį įsigalios bevizis režimas. Šiuo metu šalies prioritetas – integracija į ES, taip pat ES ir Gruzijos asociacijos susitarimo įgyvendinimas. Mums labai svarbu bendradarbiauti su Lietuva. Norėtume bendradarbiauti aplinkosauginiuose projektuose bei sulaukti techninės ir ekspertinės pagalbos aplinkosaugos srityje“, – sakė ambasadorė.

Aplinkos ministras pasidžiaugė Gruzijos pažanga, taip pat pabrėžė pasirengimą bendradarbiauti su Gruzija aplinkos bei klimato kaitos srityse.

LR Aplinkos ministerijos ir BNS spaudos centro inform.

Parašykite komentarą

Top