Jūs esate
Pagrindinis > Šiandien > Premjeras ,,AgroBalt“ atidaryme: ieškokime bendrų sprendimų

Premjeras ,,AgroBalt“ atidaryme: ieškokime bendrų sprendimų

12067_ec1913214f5f758fda3db45e38a1f154Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius Kaune dalyvavo 21-osios tarptautinės žemės ūkio parodos „AgroBalt“ atidarymo ceremonijoje.

Renginyje premjeras pažymėjo, jog šiemet daugiausia diskusijų kelia pieno ir mėsos sektoriai, kuriuose susiklosčiusi sudėtinga padėtis. Vyriausybės vadovas renginio dalyviams linkėjo turiningų diskusijų, kaip spręsti situaciją, su kuria susiduria ne tik Lietuvos, bet ir visos Europos ūkininkai.

„Šiandien tiek Lietuvoje, tiek ir Europoje mažėjančios žaliavos supirkimo kainos ir tarptautinių rinkų nestabilumas mažina žemės ūkio ir maisto sektoriaus konkurencingumą bei pelningumą, tai skaudžiai atsiliepia ūkininkams ir žemės ūkio bendrovėms. Šių metų „AgroBalt“ paroda – tai platforma, kurioje galime aptarti  pieno ir mėsos sektorių problemas, ieškoti sprendimų, kaip rasti išeitį iš susidariusios padėties“, – sakė Ministras Pirmininkas A. Butkevičius.

Premjeras ryte susitiko su Europos Komisijos (EK) nariu Philu Hoganu, atsakingu už žemės ūkio politiką, ir paprašė Lietuvos ūkininkams išskirtinės paramos, padėsiančios stabilizuoti padėtį.

„AgroBalt“ atidarymo metu Ministras Pirmininkas akcentavo, jog šis renginys suteikia galimybę užmegzti verslo ryšius, išbandyti naujausių produktų skonius, pamatyti, kaip atrodo šiuolaikinis žemės ūkis. Premjeras svečiams siūlė išnaudoti esamas galimybes, nes šiemet renginyje dalyvauja daugiau nei 20 užsienio šalių delegacijų.

Parodoje lankosi du EK nariai – Ph. Hoganas ir Vytenis Povilas Andriukaitis, kurio kompetencijai priklauso sveikatos ir maisto saugos reikalai.

„AgroBalt“ yra  viena  didžiausių žemės ūkio parodų Baltijos šalyse, pristatanti tradicinius ir naujus  maisto produktus, produktyviausias gyvulių veisles ir moderniausias technologijas bei techniką. Renginys organizuojamas jau 21 metus iš eilės.

Vyriausybės kanceliarijos, BNS spaudos centro inform.

Parašykite komentarą

Top