Jūs esate
Pagrindinis > Pradžia > Naujas laikraščio „ŠIANDIEN” numeris jau prekyboje

Naujas laikraščio „ŠIANDIEN” numeris jau prekyboje

Naujas laikraščio ‚ŠIANDIEN“ numeris jau prekyboje:

LIETUVA ŠIANDIEN. Valstybės pavestą funkciją vykdantys antstoliai šiuo metu uždirba kelis
kartus daugiau nei Lietuvos Respublikos Prezidentė. 30 milijonų eurų sumokama per metus antstoliams vien už skolų išieškojimą. Pusė šios sumos deklaruojama kaip išieškojimo išlaidos, kita pusė lieka antstoliams kaip pelnas. Neretai skolininkai mokėdami antstoliams tiesiog neišgali grąžinti pačios skolos.

TAUTOS ISTORIJA. Daug buvo tikimasi iš prezidento Valdo Adamkaus dekretu 1998 m. įkurtos Tarptautinės komisijos nacių ir sovietų okupacinių režimų nusikaltimams įvertinti. Prabėgo jau net dvidešimt metų – kur rezultatai? Kam Lietuvos valstybės išlaikoma komisija atsiskaito? Žinome tik tiek, kad komisijos sekretoriato penki darbuotojai „Sodrai“ mokesčius moka tvarkingai.

ŠIANDIEN. VERSLAS Vilniaus gyventojams kasmet padaroma 3.7 mln. eurų materialinė žala arba po 15-30 eurų vienam
namų ūkiui. Šie pinigai susidaro iš vartotojų permokų už vartotojų perkamą, nors ir jų pačių įrenginiais pasiruoštą karštą vandenį.
Šiandien Lietuvoje smulkaus ir vidutinio verslo įmonės sudaro 99,7 proc. viso Lietuvoje registruoto verslo. Tai reiškia, kad beveik visas verslas Lietuvoje yra labai smulkus. Kodėl Lietuvos įmonės per visą savo gyvavimo laikotarpį taip ir lieka labai smulkios, nepereina į didesnių įmonių statusą?

ŠIANDIEN MIŠKAI Didžioji dalis apvaliosios medienos yra eksportuojama į kitas šalis. Lietuva nepatenkintų visos Europos poreikių, net jei kirtimų norma didėtų 66 proc.
Valstybė pradėjo protu nesu vokiamą kryžiaus žygį prieš Lietuvos girių simbolį – vilką, siekdama per ateinančius kelis mėnesius trečdaliu sumažinti jų populiaciją. Aplinkos ir Žemės ūkio ministerija bei Seimo komitetai siekia, kad vilkų sumedžiojimo kvota būtų 120. Tai dvigubai daugiau nei pernai ir 6 kartus daugiau nei 2006 metais. Bet vilkų nepadaugėjo 6 kartus. Jų buvo ir liko tik apie 300-400, o kasmet didinama kvota prives prie to, kad kai kurios nuo seno vilkų apgyventos girios liks be šios kertinės rūšies, itin svarbios miškų gyvybingumui ir sveikai ekosistemai palaikyti.

ŠIANDIEN. LIETUVOS ŽMONĖS Sniegina Chriščinavičienė – Viekšnių miestelio šviesuolė, menininkė, kurianti –
unikalius paveikslus iš smėlio. Jos kūryba yra žinoma ir užsienyje, o Viekšniuose įkurtą galeriją „Snieginos giesmė akmenėliui“ šiuo metu jau yra aplankę per 25 tūkst. turistų. Moteris kuria ir eiles – tai, kas lieka neišsakyta paveiksluose, sugula į poezijos knygas.

Garsios bajorų Kęsgailų giminės palikuonis Vladas Kensgaila – vienas žymiausių Lietuvos lakūnų ir aviacijos inžinierių sukūrė lėktuvo „Lituanica“, kuriuo Atlanto vandenyną perskrido Steponas Darius ir Stasys Girėnas, kopiją. Panevėžio garbės pilietis, žinomas lakūnas ir aviacijos konstruktorius švenčia 85–erių metų jubiliejų.

Parašykite komentarą

Top