Jūs esate
Pagrindinis > Savaitė > S. Skvernelis: ,,Prieš nekaltus žmones nutaikyti išpuoliai yra šių dienų Europos iššūkis”

S. Skvernelis: ,,Prieš nekaltus žmones nutaikyti išpuoliai yra šių dienų Europos iššūkis”

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė pareiškė nuoširdžią užuojautą Ispanijos Karaliui Felipe VI dėl brutalaus, nekaltų žmonių gyvybes nusinešusio teroro išpuolio Barselonoje.

Šalies vadovė pabrėžė, kad Lietuva smerkia šį žiaurų, beprasmišką smurtą ir reiškia solidarumą su Ispanijos žmonėmis. Šiuo ypač sunkiu metu visos Lietuvos žmonių vardu Prezidentė palinkėjo ištvermės ir stiprybės aukų šeimoms, sveikatos sužeistiesiems, vienybės ir susitelkimo Barselonos ir visos Ispanijos žmonėms.

Vyriausybės vadovas S. Skvernelis pabrėžia, kad prieš nekaltus žmones nutaikyti išpuoliai yra šių dienų Europos iššūkis, kurį bendromis pastangomis turi įveikti visas žemynas.

Ministras Pirmininkas  reiškia nuoširdžią užuojautą dėl  Barselonoje, Ramblos rajone, nekaltų žmonių gyvybes nusinešusio teroro išpuolio.

„Tokie išpuoliai, kurie visam gyvenimui sužaloja dešimtis ar net šimtus gyventojų, atima brangiausius žmones – šeimos narius, artimuosius, negali tapti kasdieniu reiškiniu Europoje ir pasaulyje. Jau nebe pirmą kartą matome, kad ši problema tapo esminiu iššūkiu Europai. Todėl turime bendromis tarptautinių tarnybų pastangomis telktis kovai su šia nežmoniška, brutualia ir visas vertybes paminančia jėga, kuri tikrai nėra neįveikiama“, – teigia premjeras S. Skvernelis.

Ministras Pirmininkas, reikšdamas gilią užuojautą žuvusiųjų šeimoms, artimiesiems, visiems žmonėms, kuriuos palietė ši skaudi tragedija, linki stiprybės ir susitelkimo, o sužeistiesiems – sveikatos.

verslaspolitika.lt inf.

Parašykite komentarą

Top