Jūs esate
Pagrindinis > Pradžia > Darbo vizito į Lietuvą atvyksta Lenkijos Respublikos Prezidento Andžejaus Dudos vadovaujama delegacija

Darbo vizito į Lietuvą atvyksta Lenkijos Respublikos Prezidento Andžejaus Dudos vadovaujama delegacija



www.siandien.info

Šiemet minime paskutinio Jogailaičių dinastijos Lietuvos ir Lenkijos valdovo Žygimanto Augusto 500-ąsias gimimo metines, o kitais metais – Gegužės 3-iosios Konstitucijos ir Abiejų Tautų įžadų 230-ąsias metines.

Šiandien, lapkričio 17 d., antradienį, darbo vizito į Lietuvą atvyksta Lenkijos Respublikos Prezidento Andžejaus Dudos (Andrzej Duda) vadovaujama delegacija. Lenkijos Prezidentą lydės ponia Agata Kornhauser-Duda, kuri turės atskirą programą.

16.25 val. Lenkijos delegacija atvyks į Seimą. Lenkijos Prezidentą pasitiks Seimo Pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen. Susitikimo pradžioje – oficiali nuotrauka I rūmų Lietuvos laisvės gynėjų galerijoje.

16.30 val. įvyks Lenkijos Prezidento A. Dudos ir Seimo Pirmininkės V. Čmilytės-Nielsen susitikimas Algirdo Mykolo Brazausko salėje (I rūmai). Svečias pasirašys Seimo garbės svečių knygoje.

16.45 val. A. Duda sakys kalbą Seimo plenariniame posėdyje.  

Antrąją vizito dieną, lapkričio 18 d., trečiadienį, Lenkijos Prezidentas susitiks su Seimo nare, kandidate į Ministro Pirmininko pareigas Ingrida Šimonyte. Susitikimas vyks viešbutyje „Radisson Blu Royal Astorija“. Pradžia – 8.45 val.

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda lapkričio 17-18 dienomis priims darbo vizito į Lietuvą atvykstantį Lenkijos vadovą Andrzejų Dudą. Prezidentai aptars dvišalį bendradarbiavimą kovojant su pandemija, vakcinos įsigijimą, regiono saugumo ir gynybos klausimus, strateginių energetikos ir transporto projektų įgyvendinimą, transatlantinius santykius, situaciją ES Rytų kaimynystės valstybėse.

„Vizitas vyksta ypatingomis sąlygomis – tiek Lietuvai, tiek Lenkijai kovojant su koronavirusu. Mūsų šalys sutelkusios visus pajėgumus, kad viruso plitimas būtų suvaldytas, o jo padariniai ekonomikai minimizuoti. Turime ES lygmeniu koordinuoti bendradarbiavimą ir priimti sprendimus, kad užkirstume kelią pandemijos plitimui, spręsti dėl vakcinos įsigijimo ir greičiau pasiekti ekonominį atsigavimą“, – sakė Prezidentas.

Vizito metu ketinama įsteigti Lietuvos ir Lenkijos Prezidentų Tarybą. Ši Taryba žymės kokybiškai  naują mūsų šalių sustiprinto bendradarbiavimo etapą dvišalių santykių, NATO ir ES lygiu.

Per vizitą organizuojamas Prezidentų pokalbis tete-a-tete ir susitikimas su Lietuvos bei Lenkijos atstovais.

Lenkijos vadovo vizito proga lapkričio 18 dieną Prezidentūra kartu su VšĮ „Versli Lietuva“, Lenkijos ir Lietuvos prekybos rūmais ir Lietuvos pramonininkų konfederacija surengs nuotolinį Lietuvos ir Lenkijos verslo bendruomenių forumą, kurį atidarys Lietuvos ir Lenkijos vadovai.

Lenkijos Prezidentas planuoja susitikti su Ministru Pirmininku Sauliumi Skverneliu ir kandidate į šį postą Ingrida Šimonyte. Lenkijos vadovas taip pat lankysis Antakalnio ir Rasų kapinėse.

Lenkijos Prezidentą lydės ponia Agata Kornhauser-Duda, kuri turės atskirą programą.

Lenkijos pirmosios poros vizitas sutampa su reikšminga Lietuvai ir Lenkijai istorine data – paskutiniojo Jogailaičio Lenkijos karaliaus ir Lietuvos didžiojo kunigaikščio Žygimanto Augusto 500-osiomis gimimo metinėmis.

Lenkijos vadovo vizitas organizuojamas užtikrinant Lietuvoje nustatytų karantino reikalavimų laikymąsi, konsultuojantis su Sveikatos apsaugos ministerijos ekspertais bei sveikatos apsaugos specialistais. Vizito metu Prezidentų spaudos konferencija bus organizuojama nuotoliniu būdu.Prezidento komunikacijos grupė

Lapkričio 11 d. Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda savo ir visų Lietuvos žmonių vardu pasveikino Lenkijos Respublikos Prezidentą Andrzejų Dudą ir šalies žmones Nepriklausomybės dienos proga.

Oficialiame sveikinime Prezidentas akcentavo ilgametę Lietuvos ir Lenkijos bendrystę, paremtą bendra istorija Abiejų Tautų Respublikoje.

Šalies vadovas pasidžiaugė, kad šiandien Lietuva ir Lenkija yra patikimos sąjungininkės Šiaurės Atlanto sutarties organizacijoje ir partnerės Europos Sąjungoje. Prezidentas padėkojo Lenkijai už solidarumą užtikrinant Baltijos regiono saugumą ir demokratinių vertybių, žmogaus teisių ir laisvių gynimą mūsų šalių kaimynystėje.

Parašykite komentarą

Top