Jūs esate
Pagrindinis > Politika > Seimo rinkimai 2016 : Pradėtas dar vienas ikiteisminis tyrimas

Seimo rinkimai 2016 : Pradėtas dar vienas ikiteisminis tyrimas

www.verslaspolitika.lt

Petras Gražulis.
Petras Gražulis.

Specialiųjų tyrimų tarnyba pranešė, kad atliekant ikiteisminį tyrimą dėl prekybos poveikiu šiandien Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnai atliko kratas, poėmius bei kitus proceso veiksmus vienos maisto gamyba užsiimančios bendrovės administracinėse, gamybinėse patalpose, taip pat Valstybinėje maisto ir veterinarijos tarnyboje, šios Tarnybos direktoriaus Jono Miliaus kabinete, Lietuvos Respublikos Seimo nario Petro Gražulio darbo kabinete Seime bei gyvenamosiose patalpose Seimo viešbutyje.

STT kratas atliko, kai Seimo narys P. Gražulis buvo išvykęs į užsienį. Kodėl taip skubama?

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktorius J. Milius ketvirtadienį buvo apklaustas Specialiųjų tyrimų tarnyboje.“100 procentų garantuoju – mūsų tarnyba yra labai skaidri. Aš daug kalbu, visiems daug padedu įstatymų ribose“, – žurnalistams sakė J. Milius.

Detalesnė informacija apie vykstančius proceso veiksmus, tyrimo akiratyje esančius asmenis šiuo metu neteikiama, tačiau teigiama, kad bus papildyta ir patikslinta, kai tai nebekenks ikiteisminio tyrimo sėkmei.

„Tvarkiečių“ lyderis R. Paksas sako, kad tai yra rinkiminių triukų ilgesnė ranka, pasiruošimas spalio 9 dienai. Jis teigė, kad nebus svarstoma galimybė sustabdyti P.Gražulio kandidatavimą rinkimuose ir tikisi, kad ši žinia mobilizuos rinkėjus.

Europos Parlamento narys R. Paksas taip pat pabrėžė, kad niekuomet neturėjo pagrindo abejoti P. Gražulio sąžiningumu, skaidrumu. Anot jo, politikai yra iešmininkai, o teisėtvarkos institucijos naudojamos prieš politikus.

STT kratas atliko, kai Seimo narys P. Gražulis buvo išvykęs į užsienį.

„Tokios kratos, kokias dabar atlieka Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT), nebuvo net sovietiniais laikais“, – LRT RADIJUI sakė Seimo narys Petras Gražulis. Anot jo, kaip pranešė lrt.lt ,net sovietiniais laikais kratos nebuvo atliekamos šalia nesant kaltinamajam. Seimo narys įsitikinęs, kad šie teisėsaugos veiksmai tėra provokacija prieš artėjančius rinkimus.

Teisėsauga atliko kratas jūsų darbo vietoje, taip pat valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) vadovo Jono Miliaus darbo vietoje. Generalinė prokuratūra, jos atstovė, patvirtino, kad kratos yra to paties ikiteisminio tyrimo aprėptyje. Ar žinote, kad jūsų darbo vietoje buvo atliekamos kratos?

Ne, nežinau. Noriu pakomentuoti, kad mano gyvenime sovietmečiu buvo atlikta beveik 10 kratų (gal septynios, reikėtų suskaičiuoti), bet nė karto krata mano patalpose – automobilyje, kabinete ar namuose – nebuvo padaryta be manęs ir kviestinių.

Jeigu iš tikro ji buvo atlikta (aš nežinau, apie tai sužinojau tik iš žurnalistų), demokratinėje Lietuvoje tai pirmą kartą bus padaryta man nedalyvaujant. Kodėl kviesdavo kviestinius? Kad būtų teisinga krata, kad pareigūnai neįneštų neleistinų dalykų, pavyzdžiui, norėdami sukompromituoti kaltinamąjį: pinigų, narkotikų, ginklų ar pan. Šį kartą demokratinėje valstybėje pasielgė taip, kaip sovietmečiu niekada nepasielgė. Tai priešrinkiminė provokacija mano atžvilgiu.

„Manau, kad kratų argumentas – priešrinkiminis laikotarpis. Reikia kažkaip sukompromituoti P. Gražulį. Šitiek laiko kritikuoja prezidentę, jos „demokratinius veiksmus“, ir prieš šitą nebuvo atlikta jokia provokacija, tai reikia atlikti. Ir atliko tą provokaciją“, – kalbėjo Seimo narys.

Parašykite komentarą

Top